Hemma igen

Hemma i Sverige igen!

 

Vi har haft en riktigt bra vistelse i Belgien och parningen med Agnes och Tim gick perfekt!

Joris och Lea är som vanligt mycket gästvänliga. Vi har fått god mat och dryck och fått möjligheten att följa med Joris på två dagars träning samt en tävling.

 

På torsdagen var vi och tränade med Vincent, en mycket kompetent och erfaren ringfigurant. Vincent är enligt Joris den bästa mondioringfiguranten i Belgien. Han är figurant i samtliga discipliner; mondioring, belgisk ring samt fransk ring och har figurerat på många mästerskap. Vi fick se ett antal hundar som tränas mot belgisk ring och vi fick även köra ett pass med Dunder.

Joris körde sin hund Tim och sin tik Kim. Tim är snart 9 år och kommer troligen pensioneras från tävling detta år. Tim gör som vanligt ett mycket imponerande arbete trots sin ålder. Vilken hund! Kim är runt året och körs mot mondioring och visar upp en hel del potential. Kim förs normalt av Joris kompis Mia, som troligtvis också kommer att tävla hunden.

Dunder gjorde ett gott intryck på Vincent och Joris och övriga på klubben. Utlåtandet löd; en hund med potential att nå högt inom mondioring.

Mondioring 3, som är motsvarande vårt elitklass skydd, utan tvekan.

Ett mycket gott betyg från dessa herrar som har sett det mesta inom denna sport.

 

På fredagskvällen blev det också lite träning med en annan träningskompis till Joris som heter Geert. På denna klubb kör man mestadels belgisk ring och även här fick vi se ett antal rejäla mallar. Körde även ett pass med Dunder på Joris och efter att han själv fått figga för Dunder så talade han varmt om Dunders potential för ringsport.

Så nu har man fått blodad tand!

 

På lördagen åkte vi till en klubb för att titta på mondioringtävling, dock var nivån på ekipagen inte så hög men ändå trevligt att se tävlingsupplägget.

 

På söndagen var det hemfärd via Travemünde i Tyskland med nattfärjan till Malmö. En mycket smidig resrutt som jag kan rekommendera starkt.

 

Ett stort tack, Joris och Lea, för dessa mycket trevliga dagar.

 

//danne

 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Helena » Summering:  ”Ni är fantastiska uppfödare ! Som verkligen har kunnat leverera en valp med dom..”

  • Helena Hagström » Beep:  ”En uppdatering är snart dax nu när alla bebar flytt boet”

  • Anne » Beep:  ”ÅÅÅ, vassego, det var så lite - men man kunde ju ha fått en ynklig liten valp so..”

  • helena » Salami:  ”men hallå där nu måste ni väl snart uppdatera när man inte ha möjligjet att åka ..”

  • Helena » Salami:  ”Uppdatering !!!!”

Bloggarkiv

-