Kennelläger 17-20 maj 2012

Mordidos kennelläger arrangerades tillsammans med Tyrannens kennel, dels för att vi har samma linjer i vår avelsbas för malinois samt att vi har liknande tänk och avelsmål.

Lägret gick av stapeln på Strängnäs BK under Kristi Himmelsfärdshelgen. Strängnäs BK är en jättetrevlig klubb med gott om marker, planer och lokaler.

Joris D'Haese som har Tim du Grand Gauguet, pappa till Tyrannens B-kull samt Mordidos A-kull, och som även hade Tyras far och Agnes morfar, Kukay's Xjules, var med under hela lägret och delade med sig av sin kunskap och sitt figurantarbete.

På förmiddagarna delade vi upp oss i olika grupper beroende på intresse och fokusering och körde skogsarbete och lydnad och på eftermiddagarna hade vi olika former av bitarbete. Det var svenskskydd, IPO, Mondioring och både nybörjarövningar till avancerad tävlingsträning.

Det var fantastiskt att få vara med och se så många bra hundar och att få ta del av den samlade kunskap som fanns på plats.

Vi hade en otrolig tur med vädret, det var ju den första riktiga sommarvärmen och kvällarna avslutade vi tillsammans vid grillen ute på den stora verandan för att sen förflytta oss in i den mysiga storstugan där vi löste världsproblem långt in på småtimmarna.

 

Tack alla ni som på något sätt varit med och bidragit till denna toppenhelg fylld med hundträning och gott sällskap.

 

Mondioringträning
Tuffaste Filippa med Tyra
Joris D'Haese och Mordidos Arrak
Detta bildgalleri kräver att du har javascript aktiverat och Flash installerat.