Så var det över...alla små är utflugna...

Det är med blandade känslor så klart, då det har varit en fantastisk tid men också en ganska krävande tid. Inte desto mindre tomt är det för det...

Det känns bra att alla har fått komma till sina "riktiga" hem där de alla kan få den uppmärksamhet de kräver och förtjänar. Vi har också haft tur med alla valpköpare, trygga och kompetenta och det verkar ha klickat rätt för ekipagen. Jättekul!!

 

Vi vill passa  på att tacka Magnus och Eva på Tyrannens för goda råd och samtal och för att ni förstår att uppskatta goda relationer i denna ankdamm :)

Tack Joris, för att vi fick använda Tim.

Och ett särskilt stort tack till Leif på Lei-Anns - utan ditt förtroende, stöd och din peppning hade vi aldrig varit här överhuvudtaget.

 

Nu ser vi med spänning mot framtiden och utvecklingen av denna kull och även planering av nästa kull.

 

Tack alla ni som på något sätt har bidragit med hjälp, allt från goda råd till hundpassning, till positiv energi. Ni får oss att vilja fortsätta!

 

//manni och danne

 

Visa hela inlägget »

Jaha....vad hände? Hur gick tiden så här fort?....

Valparna utflugna, alla utom en, semestern över och allvaret har börjat igen.

Har uppdaterat med lite bilder på valparna och en blogguppdatering kommer så snart jag har kommit till ro i vardagen igen.

//m

Visa hela inlägget »

Igår kväll var Agnes son Defence här på besök. Han hade med sig presenter till alla valpar, så snäll han är :)

Defence matte, Anne Brewitz, är också snäll. Hon hjälpte till att avmaska alla valpar. Valparna var inte lika glada över den presenten men jag tackar iallafall ödmjukast för hjälpen!

 

Hon blev också vittne till att valparna redan är toalettränade...

 

Skulle städa hundgården på kvällen men hittade inte mina stövlar. Lånade Dannes vadarstövlar. Är det inte lite Pussycat Dolls-feeling med lårhöga stövlar?.......

 

//m

Visa hela inlägget »

Har jag sagt att jag "ääälskar mina valpar"? -Det stämmer...

Har jag sagt att jag "aaaldrig vill att dom flyttar hemifrån"? -Det stämmer inte...

 

En klok uppfödarkollega sa till mig häromdagen att det är dessa två sista veckor som gör att man kan lämna ifrån sig dom.

 

Det ligger en svag doft av djurpark över gårdsplanen. De som har jobbat på en djurpark vet att djurparksdoften igentligen är bajslukt. Det kretsar rätt mycket runt bajs här hemma just nu. Bajs ute, bajs inne, bajs på kläder, bajs på skor, bajs i luften, bajs på valpar.

 

Annars är dom ju helt underbara!! Det känns så spännande att få se vad det blir av dom. Längtar redan lite efter att få göra MH :) 
Vi har också haft väldig tur med valpköpare och det känns som att valparna kommer rätt.

 

Nu sista veckan ska vi bara passa på att mysa med dom. Dom är väldigt sociala och nyfikna och tycker att det är mycket trevligt att få komma ut och busa och de som är kvar i hundgården skriker i högan sky av avundsjuka.

 

Vi önskar er alla en härlig och förhoppningsvis solig helg!

//m

Visa hela inlägget »

Jaha, då har dom flyttat ut. Men bara några meter…

 

Dom verkar trivas väldigt bra ute i rastgården där de klättrar runt och fixar och grejar. Det är ju lite slagsmål här och där och så fort man öppnar grinden så väller det ut små tjockisar som är mer än redo för att upptäcka världen utanför. Värmeböljan tar dock på små valpar så naturligtvis är det mest drag på morgonen och på kvällen.

Imorgon blir de 5 veckor och jag kan inte förstå att jag bara får ha dom i 3 veckor till. Det kommer att bli så väldigt tomt...  :(

 

Förresten....varför luktar valpar salami i munnen?!

Undrar vart de gömmer den när jag kommer ut? Jag älskar ungersk picksalami..

Visa hela inlägget »

Då så, då var det kört....

Dom små rackarna tar sig ur valplådan. Tekniken går ut på att ställa sig på den lilla säkerhetslisten i lådan och sedan häva sin lilla tjocka kropp över kanten. Som tur är, är det någon som har sett tendensen, gjort en snabb konsekvensanalys och lagt en liten madrass på golvet nedanför kanten. En del av rummet är nu avspärrat och ett nytt inslag i morgonrutinen består av att samla ihop små rymlingar.

Vi får se om jag lyckas få till någon liten instruktionsvideo på valplådeutbrytning.

 

Nu har dom också har fått komma upp i huset och promenera runt lite (dom bor ju annars i ett extrarum bortom groventrén) och det tycker dom är spännande. Vissa behöver mer stöd än andra men överlag så är de väldigt framåt, nyfikna och sociala. Åke och Dunder har även fått träffa dom där konstiga som luktar så gott men låter så fördj*vligt och det har gått jättebra.

Känner vi Dunder rätt så kommer han att bli en alldeles ypperlig lekfarbror här framöver.

 

Ha en bra dag!

Visa hela inlägget »

Hade tänkt ett inlägg i måndags, tänkte igen i tisdags, samma sak onsdag och torsdag….. Nu är det fredag och det blir en veckosumering ;)

 

I måndags fick dom små monstren sin första smakportion. Köttfärs och äggula. Lite fel timing att komma in och presentera mat när alla ligger och toksover men när de väl fattade galoppen, att det faktiskt gick att äta, då var de plötsligt hur vakna som helst. Det är ju ett väldigt behagligt sätt att vakna upp, med maten serverad menar jag. Jag tror jag ska lägga fram frukost-på-sängen konceptet som förslag till min man. Jag tycker själv att jag borde prioriteras i denna fråga eftersom jag har svårast att gå upp på morgonen men jag vet inte om det kommer att gå hem…
Hur som helst, igår serverades maten utomhus. Så när maten var uppäten, valphagen utforskad (pantersmygstil) och förhoppningsvis behoven uträttade gick dom tillbaka till tryggheten i väskan med mamma Agnes filt och la sig till rätta för att sova lite på maten.

 

Utvecklingsmässigt har det hänt väldigt mycket denna vecka.
Det är nu full brottningsmatch i lådan, utskällningar åt höger och vänster. När man sitter i lådan kommer dom och vill klättra upp i knät. Tänderna har kommit fram och de har börjat prova sig fram med sina nya verktyg. -Mmm…en tå….”hugg”….

Man ser nu vissa antydningar till egenskaper sen är frågan om det är tillfälligt eller om det är början till just den individens egenskaper. Mycket spännande!!

 

Till helgen blir det att hålla en gemensam skyddsträningsdag på lördagen för Dannes del och själv funderar jag på att kika lite på lydnads SM på söndagen.

Nästa helg planeras flytt för valpar och mor ut till hundhuset med tillhörande rastgård. Det blir säkert jättebra.

 

Ha en fantastisk helg allesammans!!

Visa hela inlägget »

Dom senaste dagarna har valparna haft lite mer vakentid än tidigare. Dom reagerar när man kommer in i valprummet, dom börjar uppmärksamma varandra och en försöker sig t.o.m. på lite lekinviter. Det ser ganska roligt ut för det slutar alltid med att dom ramlar omkull, dom är ju inte så superstadiga än. Dom talar också om när det är bra eller dåligt. -Jaha, du ville inte bli upplyft nu, ok, då förstår jag...

Agnes äter som en häst och pruttar och fiser därefter. Outhärdligt!! Nu har vi bytt till ett super raket foder så att vi kan minska fodergivan istället. Vet inte vem det har varit mest synd om, Agnes eller övriga i familjen....

Smakportioner ska introduceras för valparna nästa vecka. Lägger upp film/bilder på det.

I dag är det dödligt varmt. Vi hade 32 grader på gårdsplanen redan kl. 9.30 imorse. Hade tänkt att städa och röja lite i hundhuset så att dom små rackarna kan flytta ut om ett tag. Får kanske skjuta på det. Varför göra något idag som du kan göra imorgon? ;)

 

Ha en fantastisk helg hörrni!!!

//m

Visa hela inlägget »

Så där, nu har jag lagt in lite nya bilder och även en ny film.

Filmerna är ju inte så där superroliga. Det händer ju inte så mycket. Men man kan se det som en studie i etologi. Och sen är det ju valfritt om man vill titta eller inte :)

Jag tycker i alla fall att det är jättespännande att studera.

 

Valparna har fått ”kodnamn” efter kännetecken eller märkning, så nu kan ni följa just er favorit.

Hanarna kallas Rosa, Gul, Grön, Glitter och Sisten. Tikarna kallas Höger, Vänster och Båda.

 

Klor klipptes igår, några är lite mer medgörliga och några fightas som vildkatter. Är det bra eller dåligt? Det finns i alla fall ett par stycken som högt och ljudligt låter alla få veta att man inte är helt nöjd med situationen. Sånt kanske kan ändras men just nu så håller vi dom i alla fall under luppen. (hehehe, Sandra, du kommer att få ett sånt helvete…)

 

Alla har öppnat ögonen och ragglar omkring på ostadiga ben. Det är otroligt så fort det händer nu. Ena stunden var det små knytten som bara låg och nu är det plötsligt liv i lådan. Nästan från den ena dagen till den andra. Dom har även börjat göra ifrån sig själva så Agnes hinner inte riktigt med vilket betyder för oss människor - städa och tvätta. Det är nu det börjas…..

I går fick jag plocka bort en bajskorv som satt i huvudet på en av valparna. På riktigt! Men jag säger inte vilken...

 

Tyvärr har vi lite problem just nu med vår uppkoppling hemma men jag försöker kontinuerligt att lägga in bilder och filmer. Ska även försöka lägga upp bilder och klipp från parningsresan, under eftermiddagen.

 

Ta mig tusan, jag tror faktiskt jag har lyckats med att blogga igen :)

Visa hela inlägget »

Så här är det....jag tror att jag suger på att blogga men jag ska göra ett försök. Iallafall så länge vi har valpar....

 

Dom små godingarna är 10 dagar idag. Några har börjat öppna ögonen och några försöker stödja sig på bakbenen. Det är oerhört spännande att bara sitta och studera beteende och interaktion mellan tik och valpar.

 

Valpningen gick mycket bra och när allt väl började hända gick det väldigt fort, så fort att vi inte ens hann ner till den nya fina valplådan....

Åkes bädd fick istället tjänstgöra som valpningsbädd i vardagsrummet.

4 st valpar hade röntgen visat, 6 st tänkte vi att det kanske kunde vara. Men när 6:an var ute kunde man känna att det fortfarande fanns något (någon) kvar. 7:an kom ca 30 minuter senare. 8:an var väldigt diffus och svår att känna och vi var länge osäkra på om det skulle komma en till valp men rätt som det var bara "sköt" hon ut den.

 

Valparna är så klart helt fantastiskt underbara :)  Jag vill bara sitta och ta på dom och snusa på dom och aaaldrig lämna ifrån mig dom.

Fråga mig igen om 4 veckor. Då kommer nog den känslan vara lite annan ;)....

Några kommer nog bli som Agnes i färgen och några är väldigt mörka. Dom väger uppåt 1 kilo så jag vet inte om det kanske är grädde Agnes har i juvrena.

Jag lägger ut nya bilder i veckan på dom små klunsarna.

 

Ha en fantastisk fortsättning på helgen!

//manni

Visa hela inlägget »